Atractii turistice

in apropierea Statiunii Baile Govora.

Parcul Balnear

Parcul stațiunii este cea mai spiritualizată zonă a stațiunii, aici fiind amplasate cele mai multe monumente arhitectonice şi comemorative, trăind într-o perfectă simbioză cu cele ale naturii. Cele mai reprezentative monumente de sculptură sunt ale medicilor Nicolae Popescu-Zorileanu şi Haralambie Botescu precum şi bustul lui I. C. Brătianu – fost prim-ministru al României.

Parcul balnear se întinde pe o suprafață de 20,5 hectare, teren care a fost răscumpărat de la localnicii din comuna Păuşeşti Otăsău prin achitarea unor sume de bani sau prin schimburi.

Acest perimetru  a constituit leagănul stațiunii balneare Govora, deoarece aici s-a ridicat în perioada 1882-1894, primul stabiliment de băi şi primele spatii pentru cazarea pacienților, constituite într-un număr de trei hoteluri numerotate de la 1 la 3... (afla mai multe)

Transalpina

Cunoscuta si drept "Drumul Regelui", este cea mai inalta sosea din Romania, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m).

Având în vedere învățămintele din Primul Război Mondial, regele Carol al II-lea a dorit să aibă la dispoziție un drum strategic, pentru artileria montană, trasă de cai, care să poată fi parcurs de trupele care se mișcau între Valahia și Transilvania. Pentru stabilirea traseului drumului, primul-ministru Gheorghe Tătărăscu a plecat pe munte de la Novaci la Lotru, însotit de 20 de călăreți din Novaci, conduși de învățătorul Ion D. Giurgiulan. În urma acestei acțiuni, Gheorghe Tătărăscu a inaugurat lucrările de construcție a drumului pe platoul Novaciului...

După inaugurare, drumul a fost cunoscut sub denumirea de Drumul Regal sau Drumul Regelui, care a înlocuit denumirea populară de Poteca Dracului. (afla mai multe accesand pagina wikipedia)

Salina Ocnele Mari

Situat aproape de centrul oraşului, hotelul Parc de 2*  are o capacitate de cazare de 176 locuri repartizate pe 5 etaje în 88 camere twin dotate cu TV, cablu, masuță de serviciu, baie proprie cu produse de îngrijire și prosoape. Restaurantul are capacitate de servire de 160 locuri, barul de zi – 20 locuri, terasa de vară oferă 60 locuri, deasemeni 2 lift-uri, servicii de internet în zona publică și parcare.
Baza de tratament proprie a hotelului este cea mai mare baza balneo din Băile Govora. Dispune de cabinete medicale BFT, cabinete pentru electroterapie, magnetoterapie, inhaloterapie, hidroterapie, termoterapie, kinetoterapie și poate asigura tratament de prevenție și recuperare pentru 400 persoane/zi care pot veni la tratament în regim hotelier sau ambulatoriu (turiști din afara hotelului).

Ceramica de Horezu

Este cel mai important centru de ceramică din Romănia cu o expoziţie permanentă( la Casa de Cultură şi în atelierele meşterilor olari).  Împreună cu Mănăstirea reprezintă emblema localităţii.

Meşteşugul prelucrării lutului s-a transmis de-a lungul timpului prin intermediul familiilor de olari care au reuşit sa-l menţină viu în vatra strămoşească, devenită acum strada Olari.Pe uliţa principală a satului se află 18 ateliere de ceramică în care meşterii modelează argila cu aceeaşi măiestrie neîntrecută ca şi strămoşii lor. Fiind înzestrat cu o vitalitate creatoare de excepţie, Horezu este un caz aproape singular in cadrul centrelor ceramice romaneşti prin faptul ca mesteşugul este practicat ca principala sursă de venit a descendenţilor vestitelor familii de ceramişti Vicşoreanu, Iorga, Frigură, Mischiu, Popa în condiţiile unei societăţi moderne, în permanentă schimbare.

palace-w.png
Image
parc-w.png

Contact

BAILE GOVORA S.A.

Str. Tudor Vladimirescu119,

Baile Govora, Jud. Valcea, Romania

Tel: +4 0250 770 531

Tel: +4 0250 770 770

office@bailegovora.ro

Partenerii nostri

In grupul nostru

Search