HOTEL PARC **201

Situat aproape de centrul oraşului, are o capacitate de cazare de 195 locuri repartizate pe 5 etaje astfel:
1 garsonieră , 7 camere cu 3 paturi cu baie proprie, 70 camere cu 2 paturi cu baie proprie, 16 camere cu 2 paturi cu baie comună dotate cu TV, cablu, telefon, restaurant cu capacitate de servire de 160 locuri, bar de zi – 20 locuri, terasă 60 locuri, bază de tratament proprie, lift, parcare.

 

Istoricul statiunii Baile Govora este legat de numele a doua personalitati: I.C. Bratianu (1821-1891), fost prim ministru al Romaniei si al generalului dr. N. Popescu Zorileanu care in urma cu 130 de ani au pus bazele acestui asezamant profilat pe tratarea afectiunilor cailor respiratorii si reumatismale.1990_articol

Dezvoltarea statiunii se datoreaza si cercetarii medicale la care si-au adus contributia ing. Anghel Saligny si A. Bernard, precum si geologul francez Bochet.

Societatea Govora-Calimanesti care a concesionat exploatarea apelor minerale in 1910 de la statul roman, a dezvoltat proiecte de anvergura privind infrastructura de captare, transport si utilizare a apelor minerale, precum si o serie de imobile cu o valoare arhitecturala deosebita. In aceasta perioada au aparut in statiune Hotelul Palace, Pavilionul de Bai, Cazinoul, Hotelul Balneara etc.

Localizare

Baile Govora se afla in judetul Valcea, in zona depresionara subcarpatica din nord-estul Olteniei, la 21 km de Ramnicul Valcea, pe o derivatie a soselei catre Horezu si Targu-Jiu, la o altitudine de 360-380m, situata intr-o regiune de dealuri si coline acoperite de paduri de fag, stejar, molid, brad si salcam, in suprafata de 370 ha.

Parcul balnear, proiectat de arhitectul peisagist Emil Pinard, este unic prin arhitectura sa specifica inceputului secolului al XX–lea. Ecosistemul sau care reuneste specii indigene de foioase, unele caracteristici arealului montan (conifere) si specii exotice care convietuiesc intr-o armonie desavarsita intaresc senzatia de unicitate si grandoare.

Statiunea Baile Govora este atestata ca statiune balneoclimaterica de interes national. Astfel, in statiune se gasesc: spatii comerciale, banca, schimb valutar, agentie loto, sali de conferinte, asistenta medicala permanenta si mijloc de transport pentru urgente medicale, asistenta medicala balneara, punct farmaceutic, centru de informare turistica, muzeu de arheologie, locuri de promenade illuminate si amenajate, terenuri sportive, terenuri de joaca pentru copii, parc balnear de cca. 15 ha.

Accesul in statiune se poate face astfel:

Rutier: Bucuresti – Pitesti (A 1) – Ramnicu Valcea (DN 7) – Baile Govora (DN 67)

Feroviar: Toate trenurile opresc in Gara Ramnicu Valcea de unde se pot lua curse auto pana in statiune.

Aerian: aeroportul Sibiu – 120 km, Bucuresti – 200 km, Craiova la 110 km.

Distante catre principalele orase din zona: Pitesti – 80 km, Sibiu – 120 km, Craiova – 150 km, Bucuresti – 200 km, Brasov – 210 km, Tg. Jiu – 100 km.