Scurt istoric

Renovat in anul 2005, Hotel Belvedere are o capacitate de 76 locuri de cazare repartizate in 3 apartamente, 1 garsoniera, 17 camere cu 2 paturi, 17 camere cu pat dublu dotate cu TV cablu,  minibar, telefon, baie proprie,  restaurant cu o capacitate de 94 locuri, terasa de 64 locuri, bar de zi cu 20 locuri, lift, parcare, parc propriu, foisor.
Baza de refacere a hotelului dispune de cabinete pentru aerosoli, sala de fitness, sauna, masaj, bazin de recuperare.
Sala de conferinta ofera 80 locuri si este dotata cu aparatura moderna, ecran, videoproiector, acces internet etc.

HOTEL BELVEDERE – conditii de cazare:209

– categoria 3 stele

– 76 de locuri

– 3 apartamente

– 1 garsoniera

– 17 camere cu 2 paturi

– 17 camere cu pat dublu

– lift

– cablu TV

– minibar

– telefon

– baie proprie

– parcare

 

HOTEL BELVEDERE – servicii de masa:221

– restaurant – 94 locuri

– terasa – 64 locuri

– bar de zi – 20 locuri

 

HOTEL BELVEDERE – conferinte si agrement:

– sala de conferinte – 80 locuri

– parc propriu218

– foisor

– cabinet AEROSOLI

– sala de fitness

– sauna

– masaj

– bazin de recuperare

Istoricul statiunii Baile Govora este legat de numele a doua personalitati: I.C. Bratianu (1821-1891), fost prim ministru al Romaniei si al generalului dr. N. Popescu Zorileanu care in urma cu 130 de ani au pus bazele acestui asezamant profilat pe tratarea afectiunilor cailor respiratorii si reumatismale.1990_articol

Dezvoltarea statiunii se datoreaza si cercetarii medicale la care si-au adus contributia ing. Anghel Saligny si A. Bernard, precum si geologul francez Bochet.

Societatea Govora-Calimanesti care a concesionat exploatarea apelor minerale in 1910 de la statul roman, a dezvoltat proiecte de anvergura privind infrastructura de captare, transport si utilizare a apelor minerale, precum si o serie de imobile cu o valoare arhitecturala deosebita. In aceasta perioada au aparut in statiune Hotelul Palace, Pavilionul de Bai, Cazinoul, Hotelul Balneara etc.

Localizare

Baile Govora se afla in judetul Valcea, in zona depresionara subcarpatica din nord-estul Olteniei, la 21 km de Ramnicul Valcea, pe o derivatie a soselei catre Horezu si Targu-Jiu, la o altitudine de 360-380m, situata intr-o regiune de dealuri si coline acoperite de paduri de fag, stejar, molid, brad si salcam, in suprafata de 370 ha.

Parcul balnear, proiectat de arhitectul peisagist Emil Pinard, este unic prin arhitectura sa specifica inceputului secolului al XX–lea. Ecosistemul sau care reuneste specii indigene de foioase, unele caracteristici arealului montan (conifere) si specii exotice care convietuiesc intr-o armonie desavarsita intaresc senzatia de unicitate si grandoare.

Statiunea Baile Govora este atestata ca statiune balneoclimaterica de interes national. Astfel, in statiune se gasesc: spatii comerciale, banca, schimb valutar, agentie loto, sali de conferinte, asistenta medicala permanenta si mijloc de transport pentru urgente medicale, asistenta medicala balneara, punct farmaceutic, centru de informare turistica, muzeu de arheologie, locuri de promenade illuminate si amenajate, terenuri sportive, terenuri de joaca pentru copii, parc balnear de cca. 15 ha.

Unitati cazare BAILE GOVORA

Accesul in statiune se poate face astfel:

Rutier: Bucuresti – Pitesti (A 1) – Ramnicu Valcea (DN 7) – Baile Govora (DN 67)

Feroviar: Toate trenurile opresc in Gara Ramnicu Valcea de unde se pot lua curse auto pana in statiune.

Aerian: aeroportul Sibiu – 120 km, Bucuresti – 200 km, Craiova la 110 km.

Distante catre principalele orase din zona: Pitesti – 80 km, Sibiu – 120 km, Craiova – 150 km, Bucuresti – 200 km, Brasov – 210 km, Tg. Jiu – 100 km.